top of page
Keresés

Tervezési filozófiám: TE + ÉN + A HELY

Frissítve: 2023. nov. 19.

Egy jó terv és egy jó tér három dologból épül fel, és a belsőépítészek többsége nem fordít egyforma figyelmet mindháromra. Én ebből a három részből rakom össze belsőépítészeti koncepciómat: belőled, belőlem és a helyből.Paller Eszter, Interior Design - belsőépítész Budapest
Paller Eszter Interior Design

TE…

Egy jó belsőépítész ismérve a magasfokú empátia.

Amikor először találkozom az ügyfeleimmel, sokat beszélgetünk, rengeteg kérdést teszek fel. Fontos, hogy megismerjem az életkörülményeiket. Néha egy-egy elejtett mondatnak hatalmas szerepe van a belsőépítészeti tér megfelelő kialakításában. Olyan részleteket kell megtudnom, hogy hányan szoktak együtt főzni, szeretnek-e nagy tételben élelmiszert vásárolni, hol szeretnek játszani a gyerekek, van-e háziállatuk, vagy éppen hogy hány méternyi zakójuk vagy ingük van.


Nem az a célom, hogy olyan tereket alkossak, ahol én érezném jól magam, hanem olyanokat, amik az ügyfeleim igényeit szolgálják esztétikában és funkcionalitásban. Egy jól megtervezett gardróbban például pont annyi és olyan ruhának van helye, amilyenekkel az ügyfeleim rendelkeznek.Paller Eszter, Interior Design - Gardrób
Egy jól megtervezett gardrób

ÉN…

De ebben a szuper hármasban persze ott vagyok én is. Műszaki szemléletem, sokéves tapasztalatom és szakmai igényességem segítségével tudom megmutatni a funkcionálisan működőt, az aktuális trendbe illeszkedőt, vagy éppen az időtállót.


A belsőépítész munkájának egyik nehéz része megtalálni azt a vékony mezsgyét, ahol még minden a megrendelő ízlése és igénye szerint történik, mégis a tervező erős és határozott iránymutatásával kerülnek helyükre a dolgok.


Erre törekszem én. Anélkül, hogy véleményemet és ízlésemet ráerőszakolnám ügyfeleimre, igyekszem határozottan képviselni minden szakmai érvet akkor is, ha az először ellenállásba ütközik.


Így jöhetett létre például ez a hálószoba-fürdőszoba kapcsolat is, ami a nagy üvegfal segítségével természetes fényt juttat a fürdőszobába, ugyanakkor a fürdőszobai oldalon lévő textil roló leeresztésével tökéletesen biztosítható a fürdőben tartózkodó személy intimitása.Paller Eszter, Interior Design: hálószoba-fürdőszoba kapcsolat
Hálószoba - fürdőszoba kapcsolat

…ÉS A HELY

És persze azon kívül, hogy a projektben ott van a megrendelő és ott vagyok én, nem lehet figyelmen kívül hagyni az adott építészeti környezetet sem.


Én nem akarok megerőszakolni egy épületet sem. Mint ahogy nem mindenkinek áll jól minden, nem is minden térnek áll jól minden.


Ez a lakás például egy eredeti Kozma Lajos házban található. Egyértelmű volt, hogy a 80-as években, az előző tulajdonos által beszerelt, sorolt, műanyag ablakok helyett visszaállítjuk az eredeti toló-harmonika fa ablakokat, hogy a lakás visszanyerje eredeti, történelmi fényét.Paller Eszter, Interior Design: eredeti, toló-harmonika fa ablakok
Utángyártott toló-harmonika fa ablakok

Ha tetszik tervezési filozófiám, és lakás-, ház- vagy nyaralófelújítás előtt állsz, örömmel állok rendelkezésedre! Az első konzultáció ingyenes.
51 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page