top of page
Keresés

TErvezed Workshopok Paller Eszterrel - Időpontok később

Frissítve: ápr. 3.

Alkoss lakberendezési tervet 1 nap alatt, belsőépítész mentorálásával. És legyél nagyon büszke magadra, hogy bevállaltad és elkészítetted!


Hosszú és termékeny belsőépítészeti pályafutásom következő lépése a TErvezed Workshopok megalkotása volt. Ebben a bejegyzésben elmesélem, hogyan született az ötlet, és mire számíthatsz, ha úgy döntesz, hogy részt veszel az egyik, vagy akár több workshopomon.


Paller Eszter, Interior Design: TErvezed workshopok
TErvezed Workshopok Paller Eszterrel

Szükségünk van kreatív energiáink megélésére

Sokéves tervezői tapasztalatom során azt vettem észre, hogy a legtöbb ügyfelem úgy keres meg, hogy már egy kész vagy félig kész koncepció van a fejében. Olyan ügyfelekkel is találkoztam, akiknek nincs kiforrott elképzelésük, és a tervezési folyamatot úgy képzelik el, mint egy intenzív, közös ötletelést a profi belsőépítésszel.


Mindig is szerettem az együtt gondolkodást és ötletelést, de a klasszikus tervezési folyamatba és a saját idő-menedzsmentembe nehezen tudom beilleszteni ezt a fajta együttműködést.

Viszont azt tisztán látom, hogy bár ügyfeleimnek szükségük van a saját kreativitásuk megélésére, szívesen támaszkodnak a szakember segítéségre. Az óvatosság érthető is, hiszen sok pénz, energia megy bele a lakás, vagy egy helyiség meg- vagy áttervezésébe és kialakításába. Nem is beszélve arról, hogy jó eséllyel hosszú távon fognak élni abban a bizonyos térben, így fontos, hogy nagyon szeressenek benne létezni.



TErvezed Workshopok Paller Eszterrel: Az úttörő koncepció

Úgy döntöttem tehát, hogy teret adok ennek az igénynek: megszületett a TErvezed Workshopok ötlete, avagy DIY tervezés profi segítséggel. Első körben a három legnépszerűbb témakört dolgoztam ki, alapozva ügyfeleim leggyakrabban felmerülő igényeire: konyhatervezés; fürdőszoba tervezés; világítástervezés.


Tudom, hogy sok online lakberendezési workshop érhető el, de én úgy vagyok vele, hogy csak az élő, teljes mértékben személyre szabott TE+ÉN+A HELY koncepcióban hiszek igazán. Ezért workshopjaim személyes jelenlétet igényelnek, és minimum 6, maximum 8 fős csoportban valósulnak meg szombati napokon, a Bimbó úti B4LKON Coworking Irodában. Minden témában évente 3 alkalommal tartok workshopot, így az időpont az igényekhez igazítható.


Magyarországon ez a koncepció úttörőnek számít. Nem ismerek más belsőépítészt, vagy lakberendezőt, aki tematikus, személyes DIY workshopokat tartana. Tudom, hogy nehéz egy új és ismeretlen dologba belekezdeni, és büszke is vagyok azokra, akik meglépték, regisztráltak.



Paller Eszter, Interior Design: TErvezed workshop előadás
TErvezed Workshop - délelőtti előadás

Mennyibe kerül és miért éri meg

Ha megbízol egy belsőépítészt / lakberendezőt a lakásod egy helyiségének meg-, vagy áttervezésével, borsos árakkal számolhatsz. Vegyünk egy klasszikus példát, a konyhát, amely mondjuk 25m2 alapterületű, egy profi belsőépítész / lakberendező díja pedig jellemzően 15 000 - 25 000 Ft/m2.


Így a konyhád tervezése 375 000 - 625 000 Ft-ba kerülne. Ehhez képest az egész napos TErvezed workshop 79 000 Ft-ba kerül, early bird kedvezménnyel pedig megtakarítasz 20 000 Ft-ot. És a nap végén egy kész tervvel mész haza, mely a te kezed munkáját dícséri. Szakértő belsőépítész segít végig, de saját kreativitásodat és motivációdat beletéve végül is kijelenthető, hogy megtervezted a konyhádat!


Bónuszként pedig ajándékba kapsz tőlem 60 perc személyes konzultációt is, amennyiben úgy állsz fel a workshop végén, hogy még nem vagy maximálisan elégedett a terveddel. A szakértő konzultáció díja egyébként jellemzően 25 000 - 45 000 Ft.


A TErvezed Workshopok tematikája

Délelőtt: 9h-12h

Minden tervezési folyamathoz szükség van egy elméleti ismeretanyagra, ezért a workshopjaimat egy háromórás előadással kezdem. Igyekszem sok gyakorlati példával és valós anyagok bemutatásával megfoghatóbbá és követhetőbbé tenni ezeket az előadásokat.


Hogy a résztvevők ne vesszenek el az információk tengerében, egy nyomtatott segédletet is kapnak, amelyben a gazdag ismeretanyag mellett kérdések találhatóak, amik akár a későbbiekben is a segítségükre lesznek egy-egy elakadás kapcsán.


Ezután tartunk egy óra szünetet, miközben közösen elfogyasztjuk a Szelence Café által összeállított, könnyű ebédet. Ilyenkor a csoporttagok meg is beszélhetik egymással, ki miért jött el a workshopra. Jó ötletek cserélhetnek gazdát, és akár új barátságok is születhetnek.



Paller Eszter, Interior Design: TErvezed workshop résztvevők
TErvezed Workshop - Frissítők, ebéd és munkafüzet



Délután: 13h-17h

A délutáni blokk a tervezésé. A téma függvényében azt kérem, hogy a résztvevők hozzák magukkall a saját tervezendő helyiségükkel kapcsolatos anyagokat. Például egy konyhatervezésnél egy méretezett alaprajzot a konyháról, lehetőleg kinyomtatva. A helyiség felméréséhez természetesen adok a workshop előtt instrukciókat. A helyszínen rendelkezésre áll skiccpausz, papír, ceruza és léptékvonalzó, szóval minden adott lesz egy közös tervezéshez, gondolkodáshoz.


A workshop folyamán ügyelek rá, hogy minden résztvevővel ugyanannyit tudjak foglalkozni, ezért körbejárok, és mindenkivel konzultálok. A délután végére összeállnak a mini-tervek, és ha marad időnk, még egymásnak is tudjuk ezeket prezentálni. A nap végén egy megoldott problémával, egy tervvel és egy jó hangulatú szombat emlékével mennek haza a résztvevők.



Paller Eszter, Interior Design: DIY konyhatervezés szakértő segítséggel
TErvezed Workshopok - Délután: DIY tervezés szakértő segítséggel



+60 perc személyes konzultáció ajándékba

A workshop után 1 hónap áll a résztvevők rendelkezésére, hogy egy hatvanperces, személyes konzultációt kérjenek tőlem. Erre akkor lehet szükség, ha a workshop végeztével további kérdések, újabb szempontok merülnének fel a tervvel kapcsolatban. A konzultációra a B4LKON Coworking Irodában, vagy online kerülhet sor.



Vélemények a TErvezed Workshopról

"Nagyon tetszett a képzés, tele volt hasznos információkkal, most már sokkal magabiztosabban tudok majd nekiállni álmaim konyhájának megtervezéséhez. Eszter könnyen és érthetően fogalmaz, rendkívül segítőkészen válaszol a kérdésekre. Mindenkinek csak ajánlani tudnom."

Szilvi


"Nemrégiben részt vettem Paller Eszter konyhatervező workshopján, és lenyűgöző élmény volt. A workshop első részében Eszter megismertetett minket a konyhatervezés izgalmas világával. Az ebéd után pedig következett a csúcspont: saját konyhánk tervezése, Eszter szakértő irányítása mellett. Nagyon hasznos tanácsokkal és kreatív ötletekkel segítette munkánkat, ami sokkal könnyebbé tette a folyamatot. A workshop nemcsak informatív és tanulságos volt, de szórakoztató is. Megismerhettem olyan embereket, akik hasonlóan szenvedélyesek a belsőépítészet iránt, mint én. Mindemellett a hangulat nagyon barátságos és inspiráló volt. Összességében, Paller Eszter konyhatervező workshopja egy kivételes élmény volt, és határozottan javaslom mindenkinek, aki szenvedéllyel viszonyul a konyhatervezéshez vagy a belsőépítészethez. Nagyon hálás vagyok az új ismeretekért és az inspirációért!" Balázs





326 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page